Козівська громада

Львівська область, Стрийський район

16 листопада у світі відзначають Міжнародний день толерантності.

Дата: 16.11.2021 20:11
Кількість переглядів: 479

Фото без опису

16 листопада у світі відзначають Міжнародний день толерантності.????Фото без опису

Свято запровадили ще у 1995 році, коли ЮНЕСКО ухвалила Декларацію принципів терпимості. У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно від віросповідання, національності, сексуальної орієнтації або кольору шкіри.??

Толерантність – це насамперед про повагу, про прийняття і про визнання основоположних прав і свобод людини. Про розуміння, що усі ми різні і маємо право на самовираження.????

Принципи рівності та недискримінації закріплені у міжнародному та національному законодавстві, згідно з якими всі люди є вільними і рівними у своїй гідності та правах.??

Зрештою, щасливе життя неможливо побудувати на нетерпимості. Вона руйнує зсередини, отруює, і якщо люди не перестануть вішати одне на одного ярлики, то попереду нашу планету чекатиме лише темрява. Там не залишиться місця ні нам, ні нашим нащадкам.????

Пам’ятаймо, що бути людяними – це обов’язок кожного з нас. Вирощувати сильне, здорове, толерантне й мудре покоління – це наша спільна робота. І якщо ми прищеплюватимемо ненависть, вона до нас і повернеться.????

Цінуймо, поважаймо і підтримуймо одне одного!????

Сьогодні з учнями 3 класу Козівського ОЗЗСО-ліцею проведено урок - тренінг "Творімо добро", де ми спільно обговорили що означають слова "добро", "толерантність", "милосердя" тощо. Також учні висловлювали свої погляди щодо прослуханих повчальних оповідань Сухомлинського про добро.

На завершення заняття усі третьокласники створили галерею малюночків і бутафорію доброти та зробили висновок, що творити добро - це легко й просто.

Дещо незвичним було й домашнє завдання для учнів - сьогодні обов'язково зробити три добрі справи для своїх друзів, родичів чи знайомих))))



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь