Козівська громада

Львівська область, Стрийський район

П Р О Т О К О Л № 31 позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій

Дата: 12.11.2021 10:39
Кількість переглядів: 469

Засідання провів директор департаменту з питань цивільного захисту  обласної державної адміністрації, заступник голови обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій ТУЗ Ігор Ярославович.

Присутні: члени обласної комісії (за окремим списком).

Запрошені:

1. Заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Собко Іван Михайлович.

2. В.о. генерального директора Державної установи «Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» Іванченко Наталія Олександрівна.

3. Голова правління ПрАТ «Львівобленерго» Матвіїшин Володимир Євгенович.

4. Заступник Львівського міського голови з питань житлово-комунального господарства Маруняк Ірина Михайлівна.

5. Начальник відділу технічного нагляду і охорони праці департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Степан Михайло Ярославович.

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

1. Про недопущення відключення від електропостачання закладів охорони здоров’я області.

2. Про встановлення додаткових карантинних обмежень на території області.

 СЛУХАЛИ:

1. Про недопущення відключення від електропостачання закладів охорони здоров’я області.

ВИСТУПИЛИ:

1. Начальник відділу технічного нагляду і охорони праці департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Степан Михайло Петрович.

2. Директор департаменту паливно-енергетичного комплексу, енергозбереження та житлово-комунального господарства облдержадміністрації Кейван Богдан Петрович.

За результатами розгляду питання порядку денного позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, враховуючи рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 05 листопада 2021 року (протокол № 43),

ВИРІШИЛИ:

1.1. Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, головам райдержадміністрацій:

1.1.1. Розробити обласний та районні алгоритми забезпечення закладів охорони здоров’я області джерелами альтернативного електропостачання.

1.1.2. Визначити перелік регіональних постачальників електроенергії, які надають послуги з електропостачання закладам охорони здоров’я області, особливо тим, які у своєму складі мають відділення/палати інтенсивної або реанімаційної допомоги, а також надають допомогу пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2. Зазначений перелік надати до департаменту паливно-енергетичного комплексу, енергозбереження та житлово-комунального господарства облдержадміністрації.

Термін виконання – до 15.11.2021

1.2. З метою недопущення виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з відсутністю електропостачання закладів охорони здоров’я області, зобов’язати регіональних постачальників електроенергії щодо недопущення відключення від електропостачання закладів охорони здоров’я області, особливо тих, які у своєму складі мають відділення/палати інтенсивної або реанімаційної допомоги, а також надають допомогу пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2.

Термін виконання – постійно, під час опалювального сезону 2021/2022 років

1.3. Департаменту паливно-енергетичного комплексу, енергозбереження та житлово-комунального господарства облдержадміністрації довести зазначене рішення обласної комісії з питань
ТЕБ і НС до регіональних постачальників електроенергії відповідно до переліку регіональних постачальників електроенергії, наданому департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації.

Термін виконання – до 17.11.2021

1.4. Відзначити, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 «Про затвердження Типового положення про регіональну та місцеву комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій», розпорядження голови обласної державної адміністрації від 17.10.2019 «Про обласну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій» рішення комісії, прийняті в межах її повноважень, є обов’язковими для виконання місцевими органами державної влади та органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями незалежно від форм власності, розташованих на території області.

1.5. Контроль за виконанням рішення позачергового засідання обласної комісії з питань ТЕБ і НС з цього питання покласти на заступників голови обласної державної адміністрації відповідно до розподілу функціональних обов’язків.

2. Про встановлення додаткових карантинних обмежень на території області.

ВИСТУПИЛИ:

1. Начальник управління транспорту та зв’язку облдержадміністрації Рудницький Степан Віталійович.

2. В.о. генерального директора Державної установи «Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» Іванченко Наталія Олександрівна.

3. Заступник Львівського міського голови з питань житлово-комунального господарства Маруняк Ірина Михайлівна.

За результатами розгляду питання порядку денного позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій,

ВИРІШИЛИ:

2.1. Додатково до карантинних обмежень, встановлених на території області рішенням обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 27.10.2021 (протокол № 29) з 00.00 22 листопада
2021 року до окремого рішення заборонити здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів (крім осіб, які не досягли 18 років) автомобільним та залізничним транспортом у межах Львівської області без наявності у них негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведене не більш як за 72 години до дня поїздки; або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації; або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини; або міжнародного, внутрішнього сертифіката чи іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою дводозної вакцини (жовті сертифікати) або однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), які включені Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції; або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія), крім перевезень:

- легковими автомобілями, кількість пасажирів, включаючи водія, в яких не більше п’яти осіб без урахування дітей віком до 14 років;

- службовими та/або орендованими автомобільними транспортними засобами підприємств, закладів та установ у межах кількості місць для сидіння і виключно за маршрутами руху, про які поінформовано не менше ніж за два дні органи Національної поліції;

- пасажирів автомобільним транспортом у міжнародному сполученні за наявності у них негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведено не більш як за 72 години до дня поїздки, або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, чи міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини або двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), які включені Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія).

При здійсненні перевезень пасажирів залізничним транспортом у внутрішньообласному сполученні, перевізник несе відповідальність за наявність у всіх пасажирів (крім осіб, які не досягли 18 років) документів, передбачених цим підпунктом.

При здійсненні регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом у внутрішньообласному сполученні, перевізник зобов’язаний забезпечити інформування пасажирів про передбачені цим підпунктом обмеження.

2.2. Головному управлінню Національної поліції у Львівській області, Управлінню патрульної поліції у Львівській області Департаменту патрульної поліції України, Західне міжрегіональне управління Укртрансбезпеки, управління транспорту та зв’язку облдержадміністрації забезпечити в межах компетенції контроль за виконанням підпункту 2.1. цього рішення обласної комісії ТЕБ і НС.

Термін виконання – постійно, на весь час дії карантину або до особливого розпорядження

2.3. Департаменту комунікацій та внутрішньої політики облдержадміністрації організувати проведення своєчасного інформування громадян щодо встановлених карантинних обмежень на території області і обов’язкового їх дотримання.

Термін виконання – постійно, на весь час дії карантину або до особливого розпорядження

2.4. Головам райдержадміністрацій, міських, селищних, сільських територіальних громад забезпечити:

2.4.1. Неухильне дотримання встановлених на території області карантинних обмежень.

2.4.2. Проведення широкого інформування та роз’яснювальної роботи серед населення щодо встановлених карантинних обмежень на адміністративних територіях і обов’язкового їх дотримання.

Термін виконання – постійно, на весь час дії карантину або до особливого розпорядження

2.5. Відзначити, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 «Про  затвердження Типового положення про регіональну та місцеву комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій», розпорядження голови обласної державної адміністрації від 17.10.2019 «Про обласну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій» рішення комісії, прийняті в межах її повноважень, є обов’язковими для виконання місцевими органами державної влади та органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями незалежно від форм власності, розташованих на території області.

2.6. Контроль за виконанням рішення позачергового засідання обласної комісії з питань ТЕБ і НС з цього питання покласти на заступників голови обласної державної адміністрації відповідно до розподілу функціональних обов’язків.

Заступник голови комісії                                                 Ігор ТУЗ

Відповідальний секретар комісії                                    Володимир КРАВЦОВ

П Р О Т О К О Л № 31 позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь