Козівська громада

Львівська область, Стрийський район

На Львівщині, Волині та Полтавщині реалізовано пілотний проєкт зі створення системи психологічної допомоги на рівні громад

Дата: 09.11.2022 12:42
Кількість переглядів: 198

У 25 громадах Львівської, Волинської та Полтавської областей впродовж півроку 2022 року тривав проєкт «Надання психосоціальної та емоційної підтримки населенню та покращення в громаді якості надання послуг з психічного здоров'я», який реалізовувала Асоціація інноваційної та цифрової освіти за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Габріель Абрахам, Керівник Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»: «Ця важлива ініціатива, яку підтримав Проєкт USAID «ГОВЕРЛА», допоможе громадам ефективніше долати виклики, які сьогодні перед ними стоять. Вміння справлятися з емоційним навантаженням, з яким стикаються працівники органів місцевого самоврядування, соціальних служб та закладів освіти допоможуть їм краще надавати соціальні послуги мешканцям громад, зокрема внутрішньо-переміщеним особам» (ТВС).

В рамках Проєкту створена система, яка надалі буде працювати автономно, що є дуже важливо, зважаючи на актуальність потреби українців у психосоціальній підтримці зокрема через війну розв’язану рф в Україні.

«Була проведена велика робота, що охопила осіб місцевого самоврядування, соціальних працівників та освітян, які пройшли навчання за міжнародними протоколами щодо надання першої психологічної допомоги» - заявила психолог, психотерапевт, консультант з психічного здоров'я та психосоціальної підтримки, ведучий тренер міжнародної короткосесійсної програми СЕТА (Інститут Джонса Хопкінса, США) Кіра Ломакіна.

Одним з результатів реалізації Проєкту стало навчання старших психологів у кожній з 25 громад.

«Ми отримували впродовж всього часу реалізації Проєкту супровід від клінічних психологів, які розбирали складні кейси, що виникали при наданні першої психологічної допомоги та емоційної підтримки мешканцям громад», - розказала старша психологиня Бродівської громади Юлія Лєзнова.

Найважливішим етапом реалізації проєкту стала консультація понад 6 тисяч мешканців громад.

«Під час війни, на жаль, дуже багато людей потребують психологічної підтримки» - говорить заступник  Добротвірського селищного  голови  з питань діяльності виконавчих органів ради Роман Хімка: «Тому я хочу подякувати організаторам цього проєкту, що допомогли нам створити не просто тимчасову можливість, а розгорнули на постійній основі цілу систему, яка тепер буде працювати  на благо громад».

Загалом, потреба в отриманні психологічної допомоги серед українців  постійно зростає.Саме тому, подібний досвід варто реалізувати у всіх громадах України, щоб кожна дитина і кожний дорослий українець знав, що у будь-який час можна розраховувати на якісну психологічну підтримку.

«Для цього ми розробили Дорожню Карту розгортання ефективної системи надання першої психологічної підтримки у громадах, яка запускається впродовж 1 тижня на рівні громади і готові ділитися цим успішним досвідом з усіма керівниками громад, які мають бажання забезпечити своїм мешканцям постійну психосоціальну підтримку» - підсумувала координаторка Проєкту, виконавчий директор Асоціації інноваційної та цифрової освіти Марія Богуслав.

 

 

 

Публікацію створено Асоціацією інноваційної та цифрової освіти в рамках Проєкту «Надання психосоціальної та емоційної підтримки населенню та покращення в громаді якості надання послуг з психічного здоров'я», який став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цього релізу не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.            

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь