Козівська громада

Львівська область, Стрийський район

Безробіття під час війни: заробітна плата VS допомога з безробіття

Дата: 17.02.2023 15:47
Кількість переглядів: 105

Станом на 01.02.2023 року за посередництва Львівської обласної служби зайнятості роботу шукали 4482 безробітних, для котрих у базі вільних робочих місць і вакантних посад налічувалося 3978 пропозицій працевлаштування.

«Більшість вакансій (65,2%) адресовані представникам робітничих професій, – повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк. – Для службовців зареєстровано лише 26,9% вільних місць праці, ще менше (7,9%) – для тих, хто не має професії та спеціальної підготовки. Середній розмір заробітної плати, зазначений у вакансіях, становив 10,5 тис. грн, однак декому працедавці готові платити вдвічі більше, зокрема лікарям різної спеціалізації, водіям, токарям, швачкам, трактористам, слюсарям-ремонтникам, електрикам та ін. Декому пропонується ще вища винагорода: агроному – 52,0 тис. грн, машиністу крана автомобільного – 45,0 тис. грн, водіям і трактористам-машиністам – 30-40 тис. грн».

За його словами, зареєструватися у службі зайнятості з метою пошуку роботи можна через застосунок «Дія» (https://diia.gov.ua/services/dopomoga-po-bezrobittyu) за умови наявності кваліфікованого електронного підпису або шляхом особистого звернення до найближчого підрозділу ЛОЦЗ (контакти – https://bit.ly/40jWW59).

Допомога з безробіття призначається з першого дня після дня надання статусу безробітного. У період дії воєнного стану її мінімальний розмір становить 1,0 тис. грн, максимальний – 6,7 тис. грн (не більше розміру мінімальної заробітної плати, що встановлена законодавством на 1 січня календарного року). Тривалість виплати – до 90 календарних днів.

 

 

Львівський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь